Приближи се до мен.
С кадифено докосване
ме прегърна
душата ти ласкава,
затанцува в нощта
и с очи проговори...
А небето
въздъхна от щастие!
Беше стон! Беше зов!
Порив силен и нов!
В мрака светла искра
заблестяла...
Като тих благослов
теб почувствах, любов -
крехка, тръпна,
пленително бяла!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени
Поздравления, Мариан!