7.10.2017 г., 10:56 ч.

Кафяво 

  Поезия
662 0 4

 

Дъждът си пише името в кафяво

край кестени със лачени обувки,

тъче на бряста рокля от какао,

печата в локвите целувки.

Сърнелките посипва със парцали,

накокошинени врабчета гушка,

с ръце на циганче перата гали

и перли помежду им мушка.

По мекички пътечки бяга,

разплело плитките на склона,

в къртича спалня мокро ляга

или виси на връхчето на клона.

Повива нощни насекоми

във кадифени пелерини

и опакова във кашони

пустини цели с бедуини.

Кафявото е малко тъжно

и топличко като дърво на къща,

където нищо не е сложно

и  в края всеки се завръща.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??