15.03.2012 г., 10:59 ч.

Кажете ми 

  Поезия » Философска
429 0 1

Къде отива врмето?
Къде отиват корабите, напускайки препълнен пристан?
Къде отиват тез, който ги изпращат?
Къде сме ни, който отплаваме в морето?
Къде изчезват секундите, годините, с които бяхме ни?
Къде изчезват приятелите, на които не се обадих?


Защо ни бяхме там, а сега ни няма?
Защо сега
, а не преди?
Аз помня
, а понят ли и те?
Аз чакам, а чакат ли ме те?
Къде изчезнаха секунди, часове, години?
Къде сте ви?


Погребах аз приятел, а всъщност мен?
Аз мъртав съм и вярвам, че живея с вас?
Къде отиват корабите пълни?
Къде отиват моряците със тях?
Къде отиват тез, които ги изпращат?
Къде отивам аз?

© Серж Маркони Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Болезнено и въпросително...като живот!

    ПС: Има малка механична грешка в текста Лек и усмихнат ден!
Предложения
: ??:??