29.12.2007 г., 13:10 ч.

Кажи ми, ако искаш да ме изоставиш! 

  Поезия » Друга
1394 1 31
Кажи ми, ако искаш да ме изоставиш,
не ми се слушат повече лъжи.
Сърцето за истината настоява,
чрез нея по-малко го боли.
Ако е така, не ме наричай любима,
щом при теб отсъства любовта.
Не се безпокой: и предишният си замина,
и ме остави сама в нощта.
Тръгвай си, додето имам сили,
за да скрия от теб своят плам.
На ума и тялото не се заповядва,
и това е най-големият ми срам.
Вземи си всичките прекрасни думи,
казвани в момент на дива страст.
Запомних ги, но сега ще ги изгубя
в душата, на най-долният пласт.
Забрави завинаги безумната ревност,
ако ме видиш с други мъже.
Сама ще съм, а и няма да е честно -
не е вече твое моето сърце.
Недей ми подава ръка, когато залитна,
нека ми се смее иронично света.
Не се нуждая от супермени и герои -
ще се справя сама с поредната клевета.
Недей се вглежда в очите ми - тъжните,
дори да видиш в тях сълзи.
Огледай се, те те обожават,
можеш да имаш всички жени.
Кажи ми, ако искаш да ме изоставиш!
Какво? Ти не искаш това?
Нима съм се лъгала и в сърцето ти я има?
Господи, в теб разцъфва любовта!

© Ванина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??