8.11.2009 г., 2:10 ч.

... как...? 

  Поезия » Любовна
933 0 34

                  ... как...?


Рисувай ми, зографе, пиктограма.
В иконата ми нарисувай знак.
Със мисълта за друг, ако пристъпя в храма,
при теб да ме завръща пак.

Рисувай от страстта си притаена,
една въздишка, вятър и светлик.
А аз ще коленича уморена.
И не пред Божия... Пред твоя лик.

Душата ми ще бъде скромна лепта.
Зографе, страх ме е, за Божия олтар.
Ако искра у двама ни засветка,
как с устни ще гасим пожар...?

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??