Nov 8, 2009, 2:10 AM

... как...? 

  Poetry » Love
934 0 34

                  ... как...?


Рисувай ми, зографе, пиктограма.
В иконата ми нарисувай знак.
Със мисълта за друг, ако пристъпя в храма,
при теб да ме завръща пак.

Рисувай от страстта си притаена,
една въздишка, вятър и светлик.
А аз ще коленича уморена.
И не пред Божия... Пред твоя лик.

Душата ми ще бъде скромна лепта.
Зографе, страх ме е, за Божия олтар.
Ако искра у двама ни засветка,
как с устни ще гасим пожар...?

© Таня Георгиева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??