9.10.2021 г., 10:53 ч.

Как да се справим с омразата 1 

  Поезия » Философска
454 5 18

Войната се зае сериозно
да се разкъсват майките от плач,
оплаквайки - загиналите грозно -
чедата им от чуждия палач.

 

Като скали, изкъртени в прибоя,
от нас да се изкърти вик забравен,
и да настръхваме от страх в реки поройни,
от наша кръв потекли, и ни давят!

 

А пък скръбта, утихнала във дланите,
я мачкаме, а ужасът ни души,
и мислиме да залепиме раните -
като ги скрием и устата им запушим.

 

Войната се зае сериозно
да пусне Смърт, за да размаха бича си,
да смачка всичките цветя и рози -
Неправдата - герой да се нарича!

 

"Война е нужна" - отреди Омразата,
напомпа хората с безумна ярост,
и те умряха в гърчове, в зараза,

Планетата посърна в свойта старост.

 

И... всичко свърши... Няма хора, рози,
Планетата - умираща - не диша...
Но странно - няма ни Омраза,
ни Угроза...
И без Живота вече няма Нищо...


"The Cranberries" - " Zombie" 

https://youtu.be/6Ejga4kJUts

© Антоанета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??