26.12.2015 г., 20:28 ч.  

Как да те позная 

  Поезия
381 0 3

КАК ДА ТЕ ПОЗНАЯ
              "Моралът - чичко застаряващ,
                се чуди как да се самозадоволи."
                Димитър Воев, група "Нова Генерация"

 

 

Кажи ми как да те позная
сред изсъхналите клони на живота?!
Ръката на старица се протяга 
и морално бърка ми в окото.

Без спомен от забулената младост,
продавана от крехко детство.
Със стиснати зъби, трохичка гордост,
създала своето наследство.

Звездите светят от екрана,
напомпани с кубици силикон.
И падаща звезда не е желание…
Желанието е звездата на пилон!

Моралът пее за свалени гащи
и псува своя стар учител.
Платената любов по разни гари
обслужва уморения строител.

Кажи ми как да те позная
сред изсъхналите клони на живота?
Откъснах цвете от лехата
и се почувствах толкова самотен…

 

Емил Стоянов
19.12.2015г.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??