3.10.2007 г., 12:39 ч.

как един мъж разбра 

  Поезия
552 0 11

Как ли един мъж не разбра,

че неговата сила е нежност,

в усмивка, в думичка добра,

и в поглед реещ се безбрежно...

Поглед?!

- Да мога в него да потъна,

да се разтворя като бяла мида

и душата своя да разгърна,

за да забравя всякаква обида...

Дума?!

         - Звучи горката прозаично

- от употреба изхабила се тя,

но с нея светът е по-различен,

- изчезват злоба, фалш и суета...

Усмивка?!
         - Знам, тя отваря

врати железни, тежки с катинари.

А получа ли я, мигом ще забравя

за болката от твоите изневяри.

....................................................

Все пак един мъж разбра,

че неговата сила е Нежност

и погледна ме с очи на Съдба.

А аз,  разтворих се в безметежност...

© Бина Влади Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??