29.09.2008 г., 6:15 ч.

Как ли да те търся?! 

  Поезия
1168 0 8

Не е ли истина, че съм ти безразличен,

че спиш спокойно всяка нощ

и споменът за мене е безличен,

писмата ми не са ли в боклукчийски кош?

 

Неистина е, че те сменям с всяка друга,

че пиша ти със отегчение в ръка.

Не вярвам, че е само моя таз заслуга

да вляза лесно в твоята съдба.

 

Невярно е, че ти си прекалено горда,

че си безчувствена и със сърце от лед

и смееш се на тези два акорда,

изплакани от някакъв си там поет.

 

Не е за вярване, че ти не си копняла

за дъх на близост, капчица любов,

че приказните нощи си пиляла,

събуждайки се за деня така суров.

 

В неистините ровя толкоз много,

окървавявам нежните ръце.

А ти ме гледаш все тъй строго

да търся път към твоето сърце.

 

© Пламен Рашков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??