Лица с балони
и в балоните... лица.
(спукани)
Не, те не са!
(спомен)
Истински са!
Стела
беше проститутка
(тя не е сред всички
... тук)
Очите ù обаче
бяха девствени
(напук).
Жълт балон
в кавички,
а Чичото е
само на 26
(години).
Сю ме моли
да остана,
както преди.
Сю прилича
доста на теб,
само дето
дяволски обича
да се гушка.
... а, ето го...
Дявола!
(иначе е същата)
Очите Му са празни,
обаче усмивката.
Усмивката Му...
е всичко,
заради което
поисках да падна.
(Сю ме хвана
здраво тогава!)
Много са другите
и все с различни
балони
и шарени...
Къси са ми думите
и все дърпам
пръчката...
късата
(или дявола
за опашката).
Поне си имам
Сю
и онзи Белия.
(те не обичат балони)
Белия обича бира,
на възраст
е колкото Дявола,
обаче в очите Му
вселената умира
и всички цветове
са без Червения...
Сю пак ме дърпа
за крачола
... угоднически,
зелена и гола...
Не мога да остана,
а как искам,
искам
да се променя!
Сю, нали знаеш,
че балоните
са измама?...
Някъде имаше и
рожденичка,
(стана ми ветровито и глухо)
щастлива
или пък
кой знае...
(Сю си облича якето тихо)
Сю, пази се!
Идва Дяволът...
Шегувам се...
Той си тръгна
... отдавна...
Лица със спукани балони
и в балоните... лица.
© Мирослава Грозданова Всички права запазени
Поздравявам те!
Чела съм те, чета те и ще продължавам