23.06.2011 г., 12:31 ч.

Как успя 

  Поезия
814 0 16

 

Сърцето ти е малка чашка плът,

а целият съм в нея

и целият живея

в сърцето ти, далеч от всяка смърт,

далеч от всеки страх да се излея.

 

Кажи ми, как успя да побереш

очите ми големи,

очите ми зелени

в сърцето си? И тежките ми вежди,

ръцете ми, краката ми, корема?

 

И всичките ми неспокойни дни,

и всяка моя стъпка,

и всяка моя тръпка,

кажи ми, как успя да приютиш

в сърцето си, таз малка чашка плът?

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??