31.03.2008 г., 20:24 ч.

Как звучи да си отиваш 

  Поезия » Друга
777 0 2
Пускам те
И тук
Оставам тиха
Да чуя този звук
Да запомня
Как звучи да си отиваш
И да превъртам непрестанно
Стъпките ти
Как отекват
И да разкъсвам безпощадно
Звуците ти
Със сълзи да те упрекна
Че инак
Как това да сторя
От крясък
Глас не ми остана
Пък и
Няма смисъл
Нали все ти си силен
Неуморно
Все ти двама ни спасяваш
спасяваШЕ
Прости ми
Не съм помисляла дори
Да лъжа
Да се моля
Да си тук
Дори и да говоря
Ти не чуваш
И сляп си за моите очи
И за поемите
За всичките картини
Мъчих се
Безплодно се опитвах
Да ти помогна
Да отворя слепите очи
Красотата на света
Да ти покажа
Но ти
Предпочиташ
Живот във сивота
И плаках
И прегръщах те
За да те стопля
Ала все едно
Не бях там
За теб ме няма
Дори не ме усещаш
За теб съм няма
От мене не долавяш
Ни плач
Ни дума
Ни въздишка
А ти за мен си всичко
Ти си песен
И въздух
И вода
За мен си пролет
За теб съм есен
Край
От тука съм сама
Ето спирам
Позволи ми
Последен вопъл
И те оставям
Пускам те
И тук
Оставам тиха
Да чуя този звук
И да запомня
Как звучи да си отиваш

© Ивелина Балабанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изтръпнах цял...
    за миг- и се започна..
    "Морещица" що значи си припомних...
    а после твойта изповед съдбовна
    ми върна спомена за милата ми "Калан"
    и погледа в Очите И Огромни
    в оназ дъждовна, "на раздяла" заран.

    Докосна ме отдавна "Изповедница"
    и после заповяда да си ида...

    Познай сега какво се случва с мене,
    стихът ти-"Агиел" със поглед щом сподиря!



  • Като цяло е добро, но има и груби грешки - казва се "последен вопъл", а не последна вопла, иначе не е зле
Предложения
: ??:??