12.05.2015 г., 14:17 ч.

Каквато ме виждаш 

  Поезия » Друга
409 0 2

Каквато ме виждаш

 

Клоня към безкрая в очите на мравка,
прашинка изглеждам във взор на орел.
Но в твойте зеници каква съм, не зная,
измъчваш ме ловко до краен предел.


Понякога ставам в очите ти слънце
и цяла се къпя в лъчиста любов,
но яркият блясък навярно ме лъже,
че пийна ли винце, слънцата са бол.

 

А друг път сърдито момиче ме гледа
и дръзко размахва разрошен бретон.
Във твойте зеници е смръщила вежди,
прилича досущ на могъщия Тор.

 

Понякога виждам дъждовната сянка
от вече преминал далечен порой.
До бяло в гледците дори да е ясно,
в ума ми се лутат въпроси безброй.

 

Но щом се прелее най-бялото в мене,
в очите ти ставам до нежност добра.
Тогава потъвам във тази Вселена.
Каква ти ме виждаш накрая разбрах.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??