Какви времена, какви мъже
Според притча една
от стари времена
мъжете в планината
били като скалата.
Мъжете по селата
от борбата със земята
също били яки те,
яки като скала - мъже.
Но минали години
времената се променили.
Мъжете зарязали всичко.
Заживели в градовете прилично.
В тях от глезотия
станали като пихтия,
бледа сянка на скалата
и доста мекота в ръката.
Какви времена!
Какви мъже!
Да не знаеш кой какъв е
и откъде???
Предварителен поздрав за
за 2-ри февруари от
Малък Петко от града!!!
© Никола Яндов Всички права запазени