Какво е любов? –
нереалност, топлота, недостиг на въздух.
Недокоснат от силния дъжд,
плуващ в свои води и си сух.
Невиждащ, напълно глух,
прескачащ тиня и локви,
борец, но често, уви –
падащ в нечии клопки.
Малко слънце, малко мъгла,
но те чака на ъгъла,
малка, слаба жена,
в нощ теменужена.
Поникват отнейде крила
и си нужен, обичан, закрилян.
Сто пъти нараства деня.
Без нощ, от страст лунният сърп е изрязан.
Ти си вече белязан!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени