16.10.2009 г., 23:34 ч.

Какво ли още има да се случи 

  Поезия » Друга
658 0 6

Какво ли още има да се случи?

Къде ли ще ме свари вечерта?

Дали отново Нещо ще науча

и после съкровено ще мълча?

Ще тегнат ли в душата тежки думи,

или сърцето ще танцува валс

под звуците на някакво пиано,

което акордирам само аз...

Ще звънне ли приятел без тревога

безцелно, ей така -

да бъде с мен

поне за мъничко, по телефона,

във края на баналия си ден?

Ще се опитам ли да се усмихна

пред опита на мойте дъщери

на техния стремеж да бъдат силни

и можещи, пораснали, сами?!

Ще се помоля ли преди вечеря

за всички ненаправени неща,

за порива с надежда да намеря

искрица вяра в чуждите сърца...

 

 

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??