25.04.2020 г., 18:17 ч.

Какво повече трябва 

  Поезия » Философска
863 0 1

Какво повече трябва? -

Хляб и постеля,

светулки по пътя -

насъщни неща.

Когато ги има,

безкрайно е времето,

с моливите цветни

рисуваш дъга.

Или във обратен ред -

томително дълго,

обречен на глад

и безмерна тъга,

се гмуркаш в ядрото

на първия атом.

Или във поредния,

подквасил света.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тече като река, необезпокоявана от подводни камъни този стих.Има музика в него.Харесва ми.
Предложения
: ??:??