30.04.2019 г., 15:53 ч.

Какво си говорят душите 

  Поезия » Любовна
367 1 0

Ако светът върне времето 

ще искаш ли пак да ме срещнеш?

Ще търсиш ли пак в навечерието 

ръката подадена насреща?

Ако вятъра върне мечтите 

ще ги пуснеш ли вътре да влязат?

Или забравили ги вече очите 

ще ги прогонят напразно?

Ако сутрин събудиш се на друго място, в друг век,

ще искаш ли мене да видиш, 

ще избереш ли аз да съм с теб?

 

- Какво да ти кажа за времето, аз 

календара не гледам.

Поглеждам назад в безвремието, 

там в тебе загледан.

Подавам ръка в навечерието, но мрака 

отблъсква я безпощадно.

Оставам загледан в навечерието и 

псувам тебе аз ядно.

Вятъра нищо не връща. мечтите все 

още разгръщам.

Но няма смисъл си казвамб - знаеш какъв съм.

Но все още си мисля, че винаги с теб, 

на друго място ще искам, в друго време, друг век!

© Поля Илчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??