4.04.2019 г., 17:42 ч.

Какво си ти... 

  Поезия
477 0 0

Обсебено куче, не спи, упорито търси,

нищо, че на лъжите една им е позата,

и без да е важно кой ще се измърси

от душата ти, ако попие проказата.

 

Подлостта ти как печели доверие,

аз не искам да знам, че мръсната цел

се постига винаги с „малко“ насилие

и задължителното оцапване с кал.

 

Не забравяй, обаче за последния коз,

докато тече между ни раздумката,

че в мен възникна ето този въпрос:

Колко точно ти е здрава черупката?

Да се пробие тя, само с истина и ум,

възможно е, повярвай, даже без усилие

и дано да ти дойде някога правия ум,

че гаврата с чужди мечти е безумие.

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??