9.09.2008 г., 12:23 ч.

Какъв е твоят кръст? 

  Поезия » Философска
902 0 6

В безмилостно безвремие живеем,

безкрайно обезверени, обезкървени;

влачим кръста си по пътя,

гневим се, че и ние ще изтлеем.

Сърдим се, че кръстът ни е тежък,

грубо дращи, впива се в плещите,

все с кръстовете чужди го сравняваме,

в този на Иисус се уповаваме.

Така издялан от библейско време,

от губото длето в ръцете на палача,

заченат като уред за мъчения,

превърнат в олтар за въжделения;

кълнем се в него, до него плачем

и пак влачим... влачим...

Кръстове, различни - златни, дървени, метални,

но по своему епични в битката си безпощадна.

Блясъкът им външен е ненужен,

лустрото - измама,

вечна е дирята, която винаги остава!

 

© Миглена Джордан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??