27.01.2021 г., 9:31 ч.

Календарен преглед 

  Поезия » Гражданска, Оди и поеми
370 0 6

 

Прелиствам календара на живота си..

Прелиствам го и търся дните,...
в коитo истински била съм жива
и истински била съм Аз!
Прелиствам лист след лист

и виждам как съм късала
и подарявала...
Живота си на късчета,
от часове и дни, съм аз раздавала!
И много листи
са измачкани...от болка
И много листи,...са почти изтрити
от солта на сълзи!..
Но съм живяла!
Живяла съм!
Тук са дните...
в които истински била съм Аз!
И щастието истинско, успяло е,
макар за малко, и на пръсти
да се вмъкне в календара!
Разлиствам и разлиствам..
на миналото дните..
И търся дните във които съм живяла...
Адресите, лицата и душите...на които...
листата от календара съм раздала...
И обещавам си..
Със дата утрешна..
Да съм внимателна!..
И Календара с дни на мене
подарени, да попълня!..
Щастливи дни да са!..
Със слънце и усмивки да са пълни!
Пожелавам си, да мога още много
да откъсна и раздам!...
Календара на живота,
да оставя с радост пълен..
за да ме има...
дори, когато моят ...

последна дата отброил е...

и последен лист откъснал...

 

Valentina Mitova©

11/07/2020

 

 

 

1

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??