20.04.2008 г., 21:52 ч.

Калинка 

  Поезия » Друга
600 0 10
Една калинка, в шепите ми скрита,
на юг от дланите ми отлетя.
"Калинчице, къде е моят дом?" - попитах,
а тя помаха ласкаво с крилца.

И аз поех на Юг, за да намеря
жадуваната търсена мечта -
в неясно "утре", в разпиляно "вчера",
в разплакан спомен, в гневна самота.

Все по на юг... Но кръгла е земята.
И пак съм тук - на ветрен кръстопът.
И търся пак калинката позната,
и търся пак жадувания път.

"Калинчице, къде е мойта къща?
Къде са топлината, радостта?"...
Калинката на Север се обръща.
Към бащината стряха литва тя.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??