10.09.2018 г., 10:43 ч.  

Калинка 

  Поезия » Друга
440 2 12

На ръката ми кацва калинка,

кой ли вятър тук я довя?

Издокарана чака за снимка

и потрепва с нежни крилца.

 

Аз си спомням за стара магия,

затова, че орѝсва съдба.

И говоря ѝ нежно, не крия,

питам де, ще намеря жена.

 

Лѝтва леко червената фея,

тихо бръмва, поема на юг.

Дълго гледам унесен след нея,

там момиче си търси съпруг.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??