2.07.2017 г., 23:00 ч.

Камъче 

  Поезия » Гражданска
752 1 2

Едно камъче по пътя ме намери
ритано и хвърлено на една страна.
Горещ е асфалтът,а то трепери
слънце го грее, но няма топлина.

 

Взех го тихо и нежно в моята ръка
отидохме да му търсим приятели.
И под сянката на зелените листа
то разкри пред мен душата си.

 

Било част от голямата скала
живеели в планините красиви.
Били дарени с много добрина
да направят хората щастливи.

 

Използвали ги за бетон и асфалт
за да може всеки да стъпва леко.
Но същият човек подлага крак
и го изритва някъде там,надалеко.

 

Напълниха ми се очите със сълзи
стиснах камъчето,дадох усмивка.
Казах му, че с такива деца добри
скалата майка е била щастливка.

 

И нека истински да обичаме
защото някой от това страда
Имаме право дълбоко да дишаме
а любовта да бъде наша награда.

© Явор Перфанов Всички права запазени

2017

Произведението е участник в конкурса:

"Приказка за Доброто" »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересна приказка за камъчето. Браво, Явка!
  • Браво! Дал си визия на душата на камъка! Знаем, че и той има такава, но не си я представяме. Сега я виждаме. Браво!
Предложения
: ??:??