26.06.2007 г., 9:23 ч.

Капката дъждовна 

  Поезия
469 0 6
Рисувала, рисувала и пяла,
облечена в прозрачен дъждобран.
По-истинска в дъждовното... и цяла,
към залеза на женския си свян...

Чертите върху мокрия асфалт
бледнеели под жадните лъчи.
И в гъстото на стичащата кал
разливала си сините очи...

Цветята й се смееели уханно
и бяла птица била и сестра...
А всяка глътка въздух била жадна
за допира до нейната душа...

И тази песен, дето пее вятъра,
е страстна и обсебващо любовна...
Рисунката бледнееща подсказва ми,
че тук е пяла капката дъждовна

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??