Отпуснат, загледан в безкрая
на необятното синьо море -
тук въздухът сякаш ухае
на вълшебство и прелест по две!
Вълните разбиват се плавно -
закачат се с морския бряг -
усетил тази магия отдавна,
аз винаги търся я пак!
И винаги тук се завръщам –
при абсолютния мир и покой!
Брегът - втора бащина къща,
когато тръгвам си шепне ми: ‘’Стой!
Не заминавай! Седни пак на пясъка!
Не бързай! Забави своя ход!
Виж слънцето, на вълните отблясъка,
чуй милиардите капки живот...’’
И сядам. Пред мене е синьо.
Над мен – просторно и чисто небе!
Аз зная, ще минат години,
но пак ще усещам дъха ти, Море!
Бургас, 17.05.2015 г.
© Калински Всички права запазени