18.05.2007 г., 9:29 ч.

КАРМА 

  Поезия
535 0 4

КАРМА

Светкавици раздират небесата,
сподирени от тътен на гърмеж. 
А как опива този полъх свеж
наситен на озона с аромата.  


Предчувствала победата си близка,
пристъпва бурята и с дъх стаен ,
изважда сърп - готов за жътвен ден -
замахва с ярост и дъжда разплисква...


Далеч оттук ли, някой пак излива
отровата събрана, без да знае,
че жилото забивайки в снагата -
не жертвата, а себе си убива.


Но разбере ли го, кога злината -
за стореният грях ще се разкае?! 

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??