мечтая да те нарисувам
на небостъргач,
така че и отдалече
да мога да те гледам;
ще те рисувам
с най-малката четка на света,
за да посветя на картината
целия си живот;
ще използвам всеки съществуващ
и несъществуващ цвят;
обещавам ти, ще се получи толкова красиво,
че да Винчи ще възкръсне,
за ми стисне ръка;
а когато те завърша,
ще са минали години
и ще трябва да си тръгвам от Земята
жалко,
че не умея да рисувам.
този горе добре го е измислил
да не ме дари с талант,
а да ме дари с любов
и да си тръгна от Земята
без да прерисувам най-великия му шедьовър
© Елисавета Емилова Всички права запазени