22.02.2024 г., 3:52 ч.

Като цвете в сърцето /текст за песен/ 

  Поезия
178 3 5

Като в детска игра,

като цвете в сърцето

и почти на шега,

щом покълне в детето

зрънце, с обич белязано,

няма как да се скрие,

щом докосне го тази

необятна магия.

 

 /Припев/:

Да се уча да свиря,

да се уча да пея,

колко тайни разкриват ми

нотните листи! 

Щом със музика аз

във сърцето живея,

по-красиви са дните ми,

светли и чисти.

 

Ще забави ли стъпка

или бързо ще хукне -

този път е така

необятен и нов,

че дори и през тръни,

че дори и през бури,

всяка крачка по него

се прави с любов.

 

И израстват криле

и достигат небето.

Всеки звук е море,

всяка нота е чувство.

И се ражда творец

от детето, което

е открило голямото

светло изкуство.

 

/Припев/

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??