17.01.2010 г., 23:53 ч.

Като дете в заключената стая... (сонет) 

  Поезия » Любовна, Строги форми
846 0 8

Като дете в заключената стая
на тайните желани влязох тих
и с колебливи пръсти там открих,
че всичко, за което смел мечтая

и считам за градините на рая,
е просто бледен и неясен щрих
от туй, що друг да бях получил бих,
но мигар мога честно да призная

на моето объркано сърце,
че жребий строг, но справедлив се падна
и щастие не мога да открадна,

щом няма сила в моите ръце,
а в клепките и крехкото лице
на феята, за чужда нежност жадна.

© Тошко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??