6.11.2022 г., 19:25 ч.

Като езичник, който не подбира... 

  Поезия » Любовна, Друга
474 4 8

Като езичник, който не подбира

красивите слова, се чувствам днес.

И може би пред тебе губя чест,

и се разстройва звънката ми лира.

 

И може би пред тебе губя чест,

и в тихите съмнения, от срам,

не мога аз да вляза в твоя храм

и съм без дар, без жар, без блага вест.

 

Не мога аз да вляза в твоя храм

и грешникът се връща там, където

в началото е бил - и вяра с плам

да дири трябва сред поле проклето.

 

Излишните слова прогоних, ето...

Говори вече само в мен сърцето.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??