Nov 6, 2022, 7:25 PM

Като езичник, който не подбира... 

  Poetry » Love, Other
468 4 8

Като езичник, който не подбира

красивите слова, се чувствам днес.

И може би пред тебе губя чест,

и се разстройва звънката ми лира.

 

И може би пред тебе губя чест,

и в тихите съмнения, от срам,

не мога аз да вляза в твоя храм

и съм без дар, без жар, без блага вест.

 

Не мога аз да вляза в твоя храм

и грешникът се връща там, където

в началото е бил - и вяра с плам

да дири трябва сред поле проклето.

 

Излишните слова прогоних, ето...

Говори вече само в мен сърцето.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??