2.04.2014 г., 15:25 ч.

Като птиците... 

  Поезия » Любовна
1201 1 4

От сто години - искам да ти кажа,
че въздухът след тебе е различен,
а в рамките си... тази тъжна стая -
пристяга, както онзи лед-кокичето

и днес не мога даже да си спомня
защо смених щастливите моменти
с надеждата: Светът, че е огромен,
пък вятърът ми - южен. И моретата.

А всъщност двете птици отлетяха
веднага, щом разказах за очите ти
и може би смутен и аз съм плакал,
но вън валеше, вместо във душите

и мръзнещ сред оголените клони,
един самотен гарван се провикна:
В сърцата им, човешките, се гонят
немигващото “Его” и “Обичам те”...

Но сигурно... когато пак те срещна!
И там звънят във утрото - камбани.
С урока - за цената и за грешките,
ще знаем: За любов че пее славеят.

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "От сто години - искам да ти кажа,
    че въздухът след тебе е различен "

    Колко ми е било на сърце това . Браво !!
  • Хубаво, Ангел! Браво и от мен!
  • "И там звънят във утрото - камбани.
    С урока - за цената и за грешките,"

    Браво!
  • и днес не мога даже да си спомня
    защо смених щастливите моменти. Хубаво е! Топъл стих!
Предложения
: ??:??