19.10.2018 г., 16:19 ч.

Като сянка на хищник 

  Поезия » Бели стихове
643 0 4

Промъква се

тихо

в ума ми като

сянка на хищник,

като

сибирски тигър

с оголени зъби...

Като

спомен за него

един дъх още тлее

тихо,

пространно,

безмилостно

и яростно, пламенно, сластно,

впива се 

в нищото

остава и шепне, говори с душата,

заспивам...

И пак го сънувам

сред пламък и мрак

като 

дъх,

зора,

като

злато и цвете,

не проумявам,

а той тихо настъпва и

шепне, и шепне, и шепне...

 

19.10.2018

 

© Teddy Daniel K. Всички права запазени

На Д.С 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??