22.06.2010 г., 10:20 ч.

Като всички живея 

  Поезия » Друга
567 0 4

Като всички живея

(по Александър Поминов)

"Настъпва нашето време -
на "старците" и на смелите...
Ще умрем на арената...
Хората искат зрелища..."
      Бродский

Като всички живея, предчувствам бедата,
но не хлопвам резето на свойта врата.
Понякога бъркам на приятел следата.
Понякога тичам в следа на врага...

Като всички живея, за деня си се моля.
Подарък е изгревът. Сълза е росата.
Душата събира последната воля
щастливо да спят в бразди семената...

Като всички живея, на намек приличам.
В праха се търкаля немият спор.
С копраля и рало... Така е прилично...
Даже с цървули ще ида Нагоре...

Като всички живея, пазя се от Срама.
Свято се кланям на семейно огнище.
Наивник, но вярвам, че мойта звезда
ляга да спи на земно стърнище...

 

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??