22.09.2020 г., 10:08 ч.

Казаното ще се помни 

  Поезия
506 3 4

От дума може да покълне
едно незабравимо цяло,
посмее ли да се изтръгне
от теснините на морала.

Да звънне яростно нагоре -
пчела със жило от мастило.
Закостенялото да бодне
и като мях да го пробие.

Да се изсипят страховете -
змийчета, крили се на тъмно
и да ги пръсне - тъжно ехо,
което няма да се върне.

Да хукнат сенки - черни мисли,
попили завист и невяра.
А литналото да ги стисне
и ги превърне в пепел бяла.

Небесен дъх да се отрони
като в новородено лято.
И казаното ще се помни.
А думите ще станат ято.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??