4.08.2015 г., 1:42 ч.

Казваш ми... Казвам ти 

  Поезия » Любовна
402 0 4

                               

                                    Казваш ми...Казвам ти

 

Казваш ми,

че написаното от мене преди,

те огорчава и ти тежи.

Казваш ми,

че за тебе никога така

не съм изляла своята душа.

 

Казвам ти,

че стиховете стари можех да изтрия

и старите си чувства

в дън земя да скрия.

Можех миналото да оставя,

като кученце да скита,

а пред теб да бъда 

фалшива и прикрита.

 

Казвам ти,

че времето до тебе

мен не ме тревожи.

То се е сменило като змийска кожа.

То си е отишло

и няма да се върне,

както нощта тръгва,

щом навън се съмне.

 

Казвам ти,

че истинска и вярна

до тебе съм вървяла

и на теб единствен

всичко аз съм дала.

 

                              Павлина Стефанова

       

© Павлина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Цветомира. Понякога в думи простички се крие цялото вълшебство. Радвам се, че надникна в моя свят! Поздрави
  • Думи подредени в рими, разкриващи толкова силни и искрени чувства!Невероятно!
  • Благодаря, Йоана.Правилно си ме усетила. Ако се връщаме постоянно назад ще пропуснем щастието, което седи до нас в момента ...и ни се усмихва. Поздрави и на теб!
  • Харесва ми. Признание за тъжен край, но и ясно съзнание за красотата, която си е струвала. Поздрави!
Предложения
: ??:??