Казваш ми...Казвам ти
Казваш ми,
че написаното от мене преди,
те огорчава и ти тежи.
Казваш ми,
че за тебе никога така
не съм изляла своята душа.
Казвам ти,
че стиховете стари можех да изтрия
и старите си чувства
в дън земя да скрия.
Можех миналото да оставя,
като кученце да скита,
а пред теб да бъда
фалшива и прикрита.
Казвам ти,
че времето до тебе
мен не ме тревожи.
То се е сменило като змийска кожа.
То си е отишло
и няма да се върне,
както нощта тръгва,
щом навън се съмне.
Казвам ти,
че истинска и вярна
до тебе съм вървяла
и на теб единствен
всичко аз съм дала.
Павлина Стефанова
© Павлина Стефанова All rights reserved.