14.03.2019 г., 14:51 ч.

Кенотаф на чалгата... 

  Поезия » Друга
347 0 3

Надути рими, рими, не... балони. 

Една след друга, водопад...
Не бяха цици, джуки, силикони.
Не беше простотия! Просто глад.
Гладът, по-силен казват и от тока,
а токът рита силно, като кон.
Съдбата ритала и по-жестоко,
щом глупав цар се настани на трон.
Безумни блюдолизци ("Бог дал") много... 
а трубадурите къде са, осем века? 
Живеят трудно, гаснат в изнемога, 
за да ни върнат към живота... към човека...

 

© Ботьо Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??