9.09.2018 г., 22:20 ч.

...киха слънцето...И още... 

  Поезия » Друга
733 11 27

Кратки дни и дълги нощи,
хладни и ръмящи утрини,
киха слънцето... И още е
със очи от дим подлютени.

 

Дим стърнищата обвива,
черни сажди в пепелището,
лятото не си отива,
просто се разтваря в нищото.

 

С цветове от пеперудите
по листата на дървета
есенно рисуват лудите.
Зъзне в нощите поета.

 

В стиховете недописани
са задрямали щурчета.
Есента така ориса ни.
А в душите зима шета...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??