11.07.2014 г., 20:37 ч.

Килър 

  Поезия » Друга
431 0 2

Щракна сръчно затвора и пъхна цевта

във кобура, решен да сполучи.

Вън, на двора, подаде с гола ръка

къс месо на ръмжащото куче.

 

Изскимтя укротен кръвожадният звяр

и изгълта на две-три месото,

придружавайки своя строг господар

чак до паркинга на шатото.

 

Светят фарове. Нощ е. Джипът лети.

Скоро стига до мястото. Спира.

Днес смъртта – не животът – струва пари.

Има сметка, щом друг ще умира.

 

Килър беше целта – груб, първичен човек,

направляван от дяволска мисъл,

за душата си който не търсеше лек,

а животът му беше бактисал...

 

Сви зад ъгъла, дебнейки, жаден за мъст,

изпълняващ поръчките срочно.

Щом прицели се, сложи на спусъка пръст,

стреля в упор, премерено, точно.

 

После бързо прихвана наново целта –

бе уверен, че пак ще улучи.

Но... отсреща куршум заблуден долетя...

Непредвиден обрат се получи!

 

Няма спор – огнестрелната рана кърви!

Секна въздухът в гърлото... Млъкна.

За смъртта му кой дявол похарчи пари?!

Не разбра. След секунди издъхна.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Докато четях си го представих на филмова лента.

    Поздрав, Мариан!
  • Идвам тихо, внезапно....
    Всъщност идва смъртта.
    Друг сега ме е пратил
    при вас да долетя.
    Да - платени са пачки
    от сатанински ум.
    От последната крачка
    вас дели ви куршум...
Предложения
: ??:??