28.04.2009 г., 13:53 ч.

Кислород 

  Поезия » Друга
1338 0 33

Аз си зная с кого всяка вечер се скитам,
колко летни луни наизуст преброявам.
Колко риби накарах без криле да политнат
и защо враговете ми все посиняват,

щом усетят морето - закачливо и плитко -
как им пълни обувките с пясък и люспи!
От отдавна не зная и за време не питам
и с чадъри си плавам из локвите мръсни.

А пък ти си за тях хайманата, пирата.
Но обичаш вълните, сякаш стихове пишеш.
Затова пропусни всички други нататък,
досами небосвода вместо нас да подишат

от нахалния въздух с миризмата на пясък
и да видят ята от танцуващи риби.
Колко още е нужно, за да стане по-ясно,
че луната не струва и едната им риза,

а обувките всъщност са мидени къщи
и из локвите плава се само с чадъри
и когато вали - те остават си същите,
и морето по принцип съвсем няма дъно?!

Аз си зная с кого от отдавна се скитам,
на чии рамене всяка вечер заспивам.
И сънят ми е кръгъл като лунната пита.
Затова имам смелост да знам, че съм жива!


28.04.2009 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??