14.07.2010 г., 16:56 ч.

Клетва 

  Поезия
580 0 2

Не ще мечтая, търсейки утеха,

а думите си ще превърна  в  дълг,

не ще затрия  в себе си човека,

изгаряйки го в тлеещата скръб.

 

Не ще пиянствам, с болката безверен,

заспивайки предаден, уморен,

и търсейки  в чашката спасение,

тъй както слепият все търси ден.

 

Не ще се кая жертвен пред олтара,

не ще проклинам своя земен път,

не ще забравя своя дом и вяра,

заклевам се в това пореден път.

 

Не ще ридая жалко  в своята слабост,

заричайки се  в нечии слова,

във всяка болка има късче радост,

във всяка радост - мъничко тъга.

 

© Валентин Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??