23.05.2017 г., 7:58 ч.

Клетва 

  Поезия » Любовна
461 3 8

Клетва.

 

Обичам те във утринни роси,
поръсили зелените морави,
и слънцето във облак – изпари,
а после го изплаче в някой залез..
Обичам те по обед – озарена,
очите ти блестят като мъниста,
от твоя чар, с дъга са оцветени,
света е бял, защото се усмихваш..
Обичам те по здрач, на късна вечер,
ръцете ти ме галят до студено,
в изтръпващо – горещо, ме облече,
с целувките от устни, полудели..
Обичам те и нощем. Да се любим!
Прозореца – отворен, за да свети,
една пътека, от лъча ни – лунен,
звездите се срамуват, и не пречат..
Обичам те във три. След полунощ.
Събуждам се така, за да те гледам,
ухаеш ми на пролетен разкош,
от влажна топлина, задоволена...
Обичам те със сутрешно кафе,
и твоята разсеяна цигара,
и погледа ти – още замъглен,
от страстите на твоята жарава..
Обичам те, когато се обличаш,
а аз седя и просто съзерцавам-
красива. Гола. Нелогична.
Утихнала. Възбудена. И побесняла...
Обичам те, такава те обичам!
Каквато си. Ти – целия ми свят!
Сега без теб потайно ще надничам,
в очакване на твойта благодат...
И после. После пак ще те обичам,
до края. След живота. И отново.
За теб принадлежа. И ти се вричам.
Кълна се в теб. Във Дявола. И в Бога!...

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
15.05.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Is this love..., ами това е!!!
  • Харесах! Поздрави!!!
  • БлагоДАРЯ за милите думи, на вас - красиви души, такива!
  • Градацията е осезаема, за въздействието да не говорим. Страхотно вдъхновение си имаш Дани. Пишеш така вълнуващо. Успех!
  • Това е истинската любов! Да обичаш любимия човек такъв какъвто е, по всяко време, завинаги... Браво, Дани!
  • Това е любов - 24 часа в денонощието! Поздрави, Дани!
  • И после. После пак ще те обичам,
    до края. След живота. И отново.
    За теб принадлежа. И ти се вричам.
    Кълна се в теб. Във Дявола. И в Бога!...

    Като цяло е уникално, но края ме докосна.... Браво! Очаквам следващото!
  • Насладих се 💜
Предложения
: ??:??