20.01.2024 г., 3:27 ч.

Клишета 

  Поезия
71 0 0

Идвам днес да разбия клишетата

или не - за да ги потвърдя.

Нося ги като стари шишета

на изкупвателен пункт за шега.

 

Аз ги нося като някакво просяче

за стотинка с ези и тура,

а животът сменил е въпросите

след моя отговор. Просто...Ура!

 

Хайде, да не задълбаваме

в екзистеции, в сложен въпрос -

живи будим се, някак си шаваме

благодарни на този Живот, 

 

който в нас с шепа захвърлил е семето 

( при какви атмосфери кълни?).

Ако искаш да поговорим за времето,

как лекува всички беди.

 

Как ще мине - как аз ще ти мина.

След още малко ще ми минеш и ти.

Ще дойде следваща Нова година

и няма нищо повече да ни боли.

 

Ще сме жестоки към себе си, както 

може да бъде единствен човекът.

Ще се излекуваме от радост и щастие.

Да живеят, да живеят клишетата!

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??