11.04.2019 г., 22:34 ч.

Kнига 

  Поезия » Пейзажна
505 11 16

В рекичката кръщава се зората,
водата е  две педи, а й стига.
Със слънчеви корици - от  позлата,
денят ми се разтваря, като книга.

 

Красиво е. На първи лист изписвам,
къдриците да среша, на върбата
и слънчевото зайче да залисвам,
да не блести в очите на водата.

 

На втори лист, да вържа ветровете.
Понякога нехайни са и груби.
В очите да погледна всяко цвете,
пчелата да накарам да се влюби.

 

На трети лист...Звездите засияха
и сънено Луната запримига.
И утре ден е. Думите заспаха,
възглавница е днешната ми книга.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??