21.11.2018 г., 22:44 ч.

Кое ли? 

  Поезия » Свободен стих
507 2 2

По-знаещ си.

И по-мъдър.

Животът яко

душата ти

изтисквал.

Дали си

недоверчив?

Май... Да.

Заради онези

спомени - горчиви

пред мен

стена издигна.

 

Защо се мъчиш

времето с ръка

да уловиш?

И в шепа

да го свиеш?

Времето

не е петаче, мило!

Не може никой 

да го свие,

да го скрие  

или пък да го спре.

Времето тече ли, тече...

Толкова е неумолимо!

Като кръвта дива

в нашето сърце.

Едно нещо само  

може времето да го забави.

Може и назад  да го върне.

И…

за миг стрелките да ги спре.

 

Кое ли?                                                          

Ритъмът синхронен

     – в две сърца –  

като едно туптящи.                                   

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??