22.03.2023 г., 13:27 ч.

Когато думи, стихове не ми достигат 

  Поезия » Любовна
373 5 17

 

Понякога се чувствам, като кученце,
когато ти си някъде до мен.
Оглеждам ти краче, ръчичка, дупенце,
и някак си се чувствам разтопен
от нежност, за която думи няма,
а само погледче от топлина
и иде ми, ей тъй, да се разлая,
опашчица щастливо да въртя,
езиче да изплезя, и ушички
блажено да ти дам, да ги погалиш,
и нека да завиждат всички,
когато там ръчичките поставиш.
А аз очички ще притворя доверчиво
и с лапички във тебе ще се гушна -
Едно такова кученце игриво,
от улицата взето, непослушно.
И само връхчето на моето носле
с мустачките си смешни ще се смее
поело Обич с твоите ръце,
със теб открило, че му се живее.

Понякога се чувствам, като кученце,
когато гледам те и думите не стигат,
когато даже всички мои стихове
за Любовта ми... думи не намират...

08.03.2023.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??