7.01.2014 г., 21:53 ч.

Когато има вътрешна рима 

  Поезия » Друга
336 0 2

Ден, като ден, но не и за мен.

Нощ, като  нощ, а жребият- лош.

Зрее тегло. А как би моглò!

 

Никне дърво и прави добро.

Шурва вода и оставя следа.

Греят слънца и раснат деца.

Свети луна с лице на жена.

Мигат звезди и птица гнезди.

Облак гребе по мойто небе.

 

Утро клечи под златни лъчи.

Сутрешен цвят за мене е свят.

Залезът тих нашепва ми стих.

С чар на лице и дъх от сърце.

С крачки добри ти път избери.

Всичко е съд и аз съм на път!

 

Имам си кръст над земната пръст.

Целият свят над мене е цвят.

Тъй е моглò да няма тегло...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравление Никола, за силния стих!
    Дерзай все така!: Мисана
  • Поздравявам те, Никола!
    Да, когато има вътрешна рима...
Предложения
: ??:??